Brawn by si přál, aby Schumacher dále závodlil za Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Německý sedminásobný šampion minulou sobotu vyhrál kvalifikaci v Monaku. Jeho šéf Ross Brawn si přeje, aby zůstal v Mercedesu a co nejdéle za něj závodil, bude-li konkurenceschopný.

Schumacherovi letos vyprší tříletá smlouva, Brawn by si však přál, aby zůstal: "Myslím, že to je přáním všech. Vždy jsme říkali, že Michael sám bude vědět, kdy je čas odejít, ale po takové výkonnosti, proč by to měl dělat?"

Německý závodník byl na startovním roštu kvůli kolize v Barceloně odsunut o pět míst a z Velké ceny Monaka nakonec odstoupil ze sedmého místa po problémech s tlakem paliva. V kvalifikaci však nadchl tým i své fanoušky.

"Je to skvělé pro tým a myslím, že to je také skvělé pro Formuli 1. Doufejme, že takto bude pokračovat, co nejdéle bude moci," pokračuje Brawn.

Samotný Schumacher však ani po Monaku nechtěl o své budoucnosti hovořit: "Představujete si, že jen kvůli tomuto jednomu výsledky náhle otočím nebo začnu hovořit jinak? To ne. Soustředím se na to, co zrovna dělám. Přijde čas, kdy si to vše spočítám a pak si sednu s týmem a uvidíme, co uděláme."


Prodlouží na konci sezóny Schumacher smlouvu s Mercedesem? (foto: Mercedes-Benz Motorsport)

Výkonný ředitel Mercedesu Nick Fry k tomu uvedl: "Jsem si jistý, že pokud bude pokračovat tak, jako v několika posledních závodech, tak si koncem roku bude klást otázku, zda pokračovat. Na to je čas a ještě neděláme žádná rozhodnutí."

Sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug upozorňuje, že si Schumacher z horších výsledků v poslední době nic nedělal: "Michael to zvládal celou dobu dobře. Nikdy jsem neměl dojem, že je frustrovaný nebo na dně. Ví, co dokáže, a myslí si, že když bude auto v pořádku, že dokáže dosahovat výsledky.

Ross, já a celý tým jsme vždy byli přesvědčeni, že je dobrým závodníkem a že na to má. To, že se po tak dlouhé době bude muset učit, bylo naprosto jasné, prokázal však své odhodlání i talent," dodal Haug.


Schumacher v Monaku překvapivě vyhrál kvalifikaci
(foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy