Patrick Faure očekává F1 průhlednější

Prezident týmu Renault F1 Patrick Faure věří v posun ve věci zprůhlednění finančních příjmů z televizních práv a jejich jasnější přerozdělování. Pokud se tohoto podaří dosáhnout, očekává Faure zažehnání spuštění konkurenčního seriálu GPWC.

Je dokonce přesvědčen o tom, že by se tak mohlo stát i v průběhu několika příštích týdnů. Faure je jedním z představitelů stojících za přípravou projektu Grand Prix World Championship (GPWC). Ten by měl v roce 2008 spustit nový seriál formulových vozů, ve kterém by se angažovaly velké automobilky. Zatím jsou v programu GPWC sdruženi výrobci Renault, BMW, Ford, Mercedes-Benz a Ferrari.

V nejbližší době by mělo dojít k jednání mezi GPWC zastoupené Goldmanem Sachsem a představiteli bank, které vlastní 58% podílu holdingové společnosti SLEC za účelem finanční záruky v budoucí Formuli 1. „Chystáme se najít kompromis mezi námi a bankami. To by bylo dobré pro automobilky a ukázalo by se tak, že F1 pokračuje správným směrem. Chceme, aby peníze plynuly do týmů spravedlivě, dle jasného klíče“ prohlásil Faure. Dodal dále, že v příštím měsíci by mělo dojít k jednání GPWC s představiteli týmů o přerozdělování peněz, které F1 vydělá.

„Pevně věřím, že máme kompromis. Chceme pracovat s lidmi, kteří chtějí zajistit budoucnost Formule 1 a nechtějí peníze jen pouze pro sebe. Nechceme peníze pro GPWC, ale dát je do jednotlivých týmů na základě jasného principu,“ dodal závěrem Faure ke stanovisku automobilek zastoupených v GPWC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy