V kuchařce, která vyšla pro hosty a přátelé Pirelli v omezené edici, jsou na ilustracích vtipně zobrazeny podobnosti mezi pneumatikami a různými druhy jídla. Alternativním způsobem přibližuje to, jak svět pneumatik funguje, přičemž zaujímá to světlejší stránkou života v motorhomu.
"Vyrobit dobrou pneumatiku je podobné, jako udělat dobré rizoto," píše v úvodu knihy Maurizio Biocchi, šéf výzkumu a vývoje pneumatik Pirelli.
Na začátku jsou vykreslovány paralely mezi kuchyňskými recepty a směsmi pneumatik. Obojí je výsledkem kvalitních ingrediencí a harmonického vyvážení mezi nimi, stejně jako neustálé kontroly, několikaletých zkušeností a nerozdělené pozornosti zaměřené na klienta: ať už se jedná o tým F1 využívající pneumatiky, nebo privilegovaného hosta v motorhomu.
Dalším společným prvkem je lidské know-how. Dotek experta je klíčový jak v kuchyni, tak i při zacházení se špičkovou technologii, která je charakteristická pro výrobu moderních soutěžních pneumatik, jež se skládají ze stovky jednotlivých chemických přísad. Základní prvek odráží jedno z klíčových sousloví v podnadpisu - "ručně vyrobené" a také fotografiemi, které znázorňují inženýry Pirelli při měření, analýze a přípravě pneumatik pro závody.
"Miles and Meals" (Míle a jídla) obsahuje sbírku receptů hlavního kuchaře Pirelli - Fabrizia Tanfaniho, který pracuje pod dozorem manažera pohostinnosti - Cristiana Stauerenghiho. Pirelli má v paddocku velmi dobrou pověst, co se týče jídel, novinářům tam hodně chutná. Recepty jsou přirozeně založeny na italské kuchyni, je v nich však patrný i vliv zemí, kam s F1 jezdí za závody.
Fotogalerii naleznete pod článkem.
© Foto: Pirelli, 2012