Lotus Räikkönenovi rallye nedovolí, poučil se z Kubici

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Tým F1 Lotus svému pilotovi Kimimu Räikkönenovi nepovolí kýženou účast v letošní Finské rallye. Šéfové by neradi zažili opakování situace s loňskou havárií svého pilota Roberta Kubici.

Räikkönen se snažil získat svolení týmu pro účast v domácí rallye, protože si byl vědomý toho, že mu to současný kontrakt neumožňuje. Šéf týmu Eric Boullier mu však dal během rozhovoru jasně najevo, že s tím Lotus souhlasit nebude.

"Sedl jsem si dnes ráno s Kimim a hovořili jsme o tom. Jeho smlouva mu neumožňuje účast v rallye a tento tým by mu to nemohl umožnit po tom, co se stalo Robertovi. Situaci plně chápe, takže je tato záležitost uzavřena," vysvětlil dnes Boullier Autosportu.

Kubica se těžce zranil loni při nehodě v rallye v Itálii po prvním předsezónním testu. Zranění mu dosud neumožnila trénovat s vozem F1 a podle francouzských médií se do vrcholné disciplíny motosportu již nikdy kvůli následkům nebude moci vrátit.

Räikkönen závodil ve Světovém šampionátu v rallye (WRC) v letech 2010 a 2011, než se rozhodl znovu se do F1 vrátit v roce 2012.


Lotus Räikkönenovi účast v rallye neumožní (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy