Bottas odmítá spekulace, že by měl nahradit Sennu

Williams | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas je překvapen rychlostí, s jakou si zvykl na vůz F1. Spekulace, podle kterých by měl v monopostu Williamsu nahradit Bruna Sennu, ho ale nijak nevzrušují.

Williams patří v letošní sezoně k týmům, které nechvájí v pátek testovat své záložní piloty. Ve 14 z 20 závodních víkendu bude sedět ve voze Bruna Senny v pátečním dopoledním tréninku Valtteri Bottas. Fin, který vloni vyhrál šampionát GP3 a na kterého sází především spoluvlastník stáje Toto Wolff, by si tak měl pomalu zvyknout na F1. 

Bottas tým zaujal především svoji rychlostí a konzistentností zajížděných časů, navíc nedělá chyby. "Jsem opravdu spokojený. Důležité je, že jsem se toho hodně naučil a každým dalším víkendem se to zlepšuje.Cíle, které jsem si stanovil, jsem dosáhl a navíc jsem i rychlý. Nikdo ode mě nic nečekal a to, že jsem byl v prvních trénincích tak rychlý, to překvapilo i mě samotného," říká Valtteri.

V letošní sezoně se jezdec soustředí především na svoji roli testovacího a rezervního jezdce, to by se ale již od sezony 2013 mělo změnit: "Jako závodní jezdec se chci co možná nejrychleji dostat do auta. Doufám, že to bude příští rok možné. Tento rok slouži jako přípravný. Mimo to, alespoň mohu týmu ukázat, že na to mám."

Spekulacím, které tvrdí, že by měl v kokpitu Williamsu nahradit Bruna Sennu, ale jezdec nepřikládá velkou váhu: "Ne. Pro mě se nic nemění. Já se chci hlavně učit a po každém víkendu být lepším jezdcem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy