Fry spekuluje o možném odchodu Schumachera

Fry, Nick | foto: Honda Racing F1

Nick Fry nevylučuje, že se Michael Schumacher s Formuli 1 na konci letošní sezony rozloučí nadobro. Podle něj si Němec tuto otázku zcela jistě položí.

Smlouva Michaela Schumachera s Mercedesem vyprší na konci sezony 2012. Otázky ohledně jeho budoucnosti nechává sedminásobný mistr světa zatím nezodpovězeny. Zatím jen prohlásil, že se k danému tématu vyjádří ve stanovený čas. I jeho tým se doposud na otázky ohledně budoucnosti jejich 43letého jezdce odmítal vyjadřovat. Prodloužení smlouvy však nebylo vyloučeno.

Nyní ale Nick Fry, obchodní ředitel týmu, zaspekuloval, co by mohlo na konci roku přijít. Poprvé veřejně připustil, že by se Michael Schumacher mohl na konci sezony s F1 rozloučit. Pozadím pro toto rozhodnutí by mohla být letošní sezona, která je pro Schumachera zklamáním.

Zatímco jeho kolega, Nico Rosberg, v Číně přivezl Mercedesu jeho první vítězství od návratu do F1, Michaelova sezona se zatím nese v motu "krach, pech a problémy".

Zatím pouze v kvalifikacích ukazuje vítěz 91 Velkých cen, že rychlost stále má. Jenže závody byly vždy ovlivněny buď technickými problémy a nebo kolizemi. Fry k možnému odchodu Schumachera pro "Daily Mail" řekl: "Pokud bychom se přiblížili ke konci roku a závody pořád probíhaly tak jako ty poslední, tak je možné, že by si tuto otázku položil."

Fry ale zdůrazňuje, že tým na Michaela rozhodně nebude vyvíjet žádný tlak, aby svoje rozhodnutí učinil do určitého termínu: "Pořád máme hodně času a zatím jsme o ničem nerozhodli."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy