Petrov o hořkém konci v Lotusu: Byl jsem lepší, než mí týmoví kolegové

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Vitalij Petrov prozradil, že Lotus musel po minulé sezóně opustit po neshodách s klíčovými osobnostmi týmu, ačkoliv prohlašuje, že byl lepší než jeho týmoví kolegové.

Rus nakonec na poslední chvíli vystrnadil z Caterhamu Jarna Trulliho a Lotus zcela obměnil své jezdecké složení, když angažoval Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana.

"Škoda toho, co se stalo minulý rok, ale na konci sezóny vztahy s určitými lidmi zhořkly, byli proti mě," vzpomíná pro f1news.ru Petrov, který letos nastupuje po boku Heikkiho Kovalainena, na svůj konec u týmu Lotus (loni Lotus Renault GP).

"V Renaultu to nefungovalo. Měl jsem nad svými týmovými kolegy navrch, ale stejně mě požádali, abych odešel. Byla to však výjimka, protože jinak se musíte svého týmového kolegu za všech okolností předčit," pokračuje Rus.

Nyní je spokojený a tvrdí, že ačkoliv je v týmu Kovalainen dobře zabydlený, není zvýhodňován: "Samozřejmě že občas se to tak zdá, když jsem však pronikl do té situace zevnitř, uvědomil jsem si, že je vše otevřené.

Zde je příklad: v Malajsii jsme měli jeden nový kryt motoru. Zavolali si mě i Heikkiho a společně jsme si hodili mincí. Od té doby nemám žádné pochybnosti."


Desátý muž loňského šampionátu musel Lotus nedobrovolně opustit (foto: Lotus F1 Team)

Jak vidí Petrov své šance v Monaku, kde o tomto víkendu pokračuje šampionát Formule 1? "Je tam dobrá šance na slušné umístnění. Pokud bychom však získali body, nebylo by to díky tomu, že jsme rychlí, ale díky něčemu jinému, jako například lepší strategii."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy