Williams i je přes požár v Barceloně na Monako připravený s oběma vozy

Williams | foto: Williams F1 Team

Hlavní provozní inženýr Williamsu Mark Gillan oceňuje úsilí svých lidí a pomoc ostatních týmů. Díky tomu se budou o tomto víkendu moci s oběma vozy zúčastnit Velké ceny Monaka.

Tým z Grove přišel při požáru v barcelonských boxech, kde vypuknul dvě hodiny po vítězství jejich pilota Pastora Maldonada, o většinu své infrastruktury v garáži a počítačového vybavení. Poté jim několik stájí nabídlo svou pomoc s jakýmkoliv vybavením, které by potřebovali.

"Přípravy týmu pro Monako byly v určitém smyslu narušeny požárem, který vypuknul v garáži, jeho dopad však byl zmírněn tím, co by se dalo popsat jako herkulovské úsilí v továrně i ze strany našich dodavatelů při opětovném obnovování poškozeného vybavením a součástí vozu," vysvětluje Gillan.

"Rovněž bychom rádi poděkovali ostatním týmům za štědré nabídky pomoci, což opět zvýrazňuje výborného sportovního ducha, který ve Formuli 1 existuje, a vysokou úroveň kamarádství v boxové uličce."

Před závodem v Monaku Gillan po vítězství v Barceloně očekává opět výborný výsledek: "S dalšími vylepšení pro tento podnik doufáme, že budeme moci pokračovat ve slušném pokroku. Těšíme se na dobrý víkend."


Williams si v Mugellu vyzkoušel výfuky McLarenu, v Barceloně ale nakonec
nasadil vlastní novou verzi (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy