Maldonado: Proč bych nemohl vyhrát i v Monaku?

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado nevidí důvod, proč by nemohl vyhrát také příští závod v Monaku. Williams sice nemá nejrychlejší auto, ale věří, že dokáže zopakovat výsledek z Barcelony.

Venezuelan tam odjel skvělý závod, v němž porazil dotírajícího Fernanda Alonsa s Ferrari. Díky tomu mu řádně stouplo sebevědomí a v Monte Carlu míří za druhým vítězstvím.

"Všechny týmy a šampionát jsou tak vyrovnané, my se však neustále zlepšujeme. Nemáme nejrychlejší auto, ale děláme maximum," uvádí Maldonado. Může na městském okruhu v Monaku opět vyhrát? "Proč ne? F1 se neustále mění. Bude to těžké, ale opět se o to pokusíme."

Sedmadvacetiletý pilot letošní formu Williamsu připisuje tvrdé práci v loňském roce a velkým změnám uvnitř týmu, které zahrnovaly také příchod bývalého inženýra McLarenu Mika Coughlana na pozici technického ředitele.

"Udělali jsme obrovský pokrok, protože jsme v továrně změnili spoustu věcí, a částečně i díky tomu, že jsme zcela změnili náš přístup na dráze. Cítím se být v týmu motivovanější. Hodně věcí v týmu klape, abychom se mohli opravdu posunout vpřed.

Není to o jedné věci, kterou jsme změnili - změnili jsme všechno. Jsem opravdu rád, že můžu být u toho a dále na to tlačit," popisuje Maldonado.


Pastor Maldonado po vítězství v Barceloně (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy