Vettel brání svého krajana Schumachera, který v Barceloně narazil do Senny

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel se zastává svého krajana a kamaráda Michaela Schumachera, který ve Velké ceně Španělska kolidoval s Brunem Sennou.

Schumacher bezprostředně po havárii vztekle zahodil volant a nazval Brazilce idiotem. Komisaři FIA však nebyli stejného názoru a sedminásobného šampiona "odměnili" trestem, který odpyká na startovním roštu v Monaku, kde klesne o pět míst.

Vettel se ale Schumachera zastává: "V těchto situacích samozřejmě nemáme moc času a na rovinkách může být mezi vozy hodně velký rozdíl v rychlostech. Myslím, že to mělo být posouzeno jednoduše jako závodní incident.

"Takové věci se žel stávají. Samozřejmě se to následně vždy dobře posuzuje, stejně tak můžete říci, že na tango musí být dva," pokračuje úřadující mistr světa.

"Nás ten Michaelův manévr stál hodně," uvedl šéf Red Bullu Christian Horner pro rakouskou Servus TV. Trosky z vozů totiž nejenže poškodily Vettelovo křídlo, ale ten si také vysloužil trestný průjezd boxovou uličkou za aktivované DRS při žlutých vlajkách.


Schumacher zezadu naráží do Senny

Sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug pro změnu nebyl příliš ochotný trest komentovat, pro německý Sport1 pouze uvedl, že jeho tým "rozhodnutí závodních komisařů přijímá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy