McLaren tvrdý trest akceptuje, lituje selhání liského faktoru při tankování (aktualizováno)

McLaren | foto: McLaren

McLaren se po penalizaci Lewise Hamiltona, který bude muset startovat z posledního místa, protože po svém nejrychlejším kole nedojel do boxů kvůli nedostatečnému množství paliva, nyní zaměří na omezení ztrát a zisku bodů.

Po trestu se druhý pilot McLarenu Jenson Button posouvá do elitní desítky (viz grafika startovního roštu). Komisaři neuznali uvedené důvody pro nedostatečné množství paliva ve voze jako zásah vyšší moci a Hamiltona tvrdě potrestali vyloučením z kvalifikace (více zde).

Mluvčí McLarenu pro Autosport v reakci na jejich rozhodnutí uvedl: "Akceptujeme to, že komisaři nesouhlasí s naším výkladem zásahu vyšší moci (force majeuere). Naším cílem je nyní maximalizovat bodový příděl, který zítra můžeme získat."

Chyby se dle Auto Motor und Sport měl dopustit mechanik, který Hamiltonovi natankoval o 1,9 litru méně. Předtím vyprázdnil tankovací hadice, ale k poslednímu tankování nebyly znovu naplněny. Podle anglických novinářů se jedná již o 13 chybu McLarenu v boxech, dnes tedy další selhání lidského faktoru.

Technický ředitel McLarenu Paddy Lowe těžko hledá slova: "Chtěl by všem našim fanouškům říci, že nám je velmi líto této chyby. Jsme více zdrceni, než kdokoliv jiný. Byl tím zničen úžasný Lewisův úžasný výkon, který podával po celou kvalifikaci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy