McLaren v pátek zkouší různé konfigurace nosu (+ foto)

McLaren | foto: McLaren

Šéf týmu McLaren, Martin Whitmarsh, dal trochu nahlédnout do zázemí týmu - k čemu je nová traverza před kokpitem?

Zatím za sebou máme první trénink na okruhu v Barceloně. Jak Jenson Button tak i Lewis Hamilton byli během 90 minutového tréninku několikrát v boxech, aby si nechali vyměnit přední část vozu. Navíc během tréninku stříbrné šípy měly před kokpitem novou zajímavě vyhlížející traverzu. 

K čemu přesně tento prvek slouží, to Martin Whitmarsh nechtěl úplně říci. "To je přísně tajné," řekl šéf McLarenu pro 'Sky Sports F1'. Dále ještě prozradil: "Zkoumáme různé konfigurace šasi z pohledu jezdců pro příští rok." 

Ohledně sezony 2013 Whitmarsh ještě dodal: "Doufám, že škaredé nosy již budou minulostí. Pro sport by to nebyla žádná škoda." Tímto se samozřejmě šéf McLarenu a šéf FOTA trochu trefuje do škaredých nosů konkurence. O tomto víkendu hodlá McLaren nasadit nový, vyšší nos monopostu i do závodu.

Podle šéfa týmu je to "další krok ve zlepšení auta." Díky novému nosu by mělo proudit mnohem více vzduchu pod auto než se starou specifikací. "Přední nos a špička vozu patří k oblasti vozu, které jsou popsány nejméně přesně," řekl Martin s ohledem na technické předpisy a vývojový potenciál přední části vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy