Horner: Dvanáct týmů, dvanáct požadavků - Pirelli nemůže vyhovět všem

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu se zastává práce, kterou Pirelli dělá při výrobě současných pneumatik pro týmy Formule 1. Podle něj je nemožné všem vyhovět.

Přestože se Michael Schumacher v poslední době několikrát negativně vyjádřil na adresu pneumatik, Hornera současná situace neznepokojuje.

"Problém je, že Pirelli má 12 týmů, které žádají o 12 odlišných věcí, a vy nikdy nebudete mít produkt, který uspokojí všechny. Jako dodavatel pneumatik pro F1 děláte navíc jeden produkt pro všechny," vysvětluje šéf Red Bullu pro Autosport.

"Je stejný pro všechny a pro F1 je rozhodně dobré mít jediného dodavatele pneumatik. Když byli v minulých letech dva, týmy v některých případech neměly přístup k těm upřednostňovaným. Představuje to dodatečnou výzvu a letos to určitě vede k více vzrušujícím závodům z pohledu fanoušků.

Myslím, že týmy hledají vývojové směry a snaží se porozumět složitosti a vlastnostem vozů bez výfukových difuzorů. A charakteristika to, jak se pneumatiky chovají, jistě žene týmy určitým vývojovým směrem," dodává Horner.


Mark Webber na tvrdé směsi v Mugellu (foto: Getty Images / Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy