Ferrari slaví 50 let prodeje v USA

Včera před půlnocí byl Empire State Building v New Yourku osvětlen červenými světelnými efekty k oslavám 50. let působení značky Ferrari v USA.

První vzpínající se koník ve znaku vozu Ferrari sjel na americkou pevninu na jaře roku 1954. Proto se uskutečnil tento gala večer. Expozice Ferrari bude veřejnosti přístupna v New Yorku ode dneška (9. dubna 2004).

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo měl k tomuto významnému dni řeč v italské agentuře ANSA: Vždy byly dobré vztahy mezi Ferrari a USA. Ve skutečnosti byl v roce 1949 Američan italského původu Luigi Chinetti prvním jezdcem, jenž s vozem Ferrari vyhrál závod 24 hodin Le Mans. My máme v USA nyní velmi silnou pozici. Na amerických silnicích se prohání přes 20000 našich vozů a zájem stále roste. Nyní bude otevřen velký showroom na Park Avenue v srdci Manhattanu. To je další důkaz, jak jsou naše auta důležitá pro americké klienty. Skutečnost, že slavíme těchto 50 let osvětlením slavné budovy Empire State Building, by potěšilo i Enza Ferrariho i mne to těší a jsem hrdý na to, že jsem Ital.

USA jsou tradičně velkým trhem pro prodej vozů Ferrari. Rok 2003 je jedenáctým po sobě jdoucím rokem vzrůstu v prodeji. 1350 vozů bylo tohoto roku doručeno jejich majitelům. To je o 13% více než v roce 2002. To je opakem trendu tohoto segmentu, jenž má v USA pokles.

Hlavní trhy Ferrari v USA jsou v Severní Americe, kterými jsou: Kalifornia, od severu a východu Bostonu přes New York, Philadelphii, Floridu, Texas a středozápad Chicaga a Detroitu do Washingtonu. Pro připomenutí této velké oslavy, Ferrari připravilo exklusivní nápis, jenž bude dodáván na všech vozech prodaných na americkém trhu v roce 2004.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy