Webber k Ferrari? Mateschitz doufá, že u Red Bullu zůstane ještě dlouho

Red Bull | foto: Red Bull Racing

O Markovi Webberovi se od loňského července již několikrát spekulovalo jako o potenciální náhradě Felipeho Massy u Ferrari. Týmy to vyvracejí a majitel Red Bullu by byl rád, kdyby Australan za ně jezdil ještě dlouho.

Ferrari potřebuje pilota, který by byl rovnocennějším soupeřem Fernanda Alonsa. Mark Webber je dostatečně zkušeným pilotem a ví, jak se vypořádat s pozicí týmové dvojky. S Fernandem je kamarád a Red Bull již několikrát naznačil, že by chtěl do druhého vozu dostat některého ze svých mladíků.

Vše podpořil svými komentáři španělský novinář Javier Rubio, podle něhož má Webber s Ferrari již podepsanou předběžnou (nikoliv plnou finální) dohodu, což však zástupci obou týmů odmítli potvrdit.

Co na to pilot Mark? V Mugellu diplomaticky odpověděl: "Před námi je celá sezóna a svou budoucnost si musíme promyslet. Jeden den se hovoří o Jensonovi [jako o nástupci Massy], pak o Sergiovi, teď o mě. Prožili jsme úspěšný start do sezóny, jsou za námi čtyři závody a zbývá ještě dlouhá cesta, než začneme jednat o budoucnosti."


Mark Webber při testech v Mugellu (foto: Red Bull Racing)

Šéf Red Bullu Christian Horner uvedl, že jejich pilot "je spokojený s tím, že u nás, a my jsme také spokojeni s tím, že je s námi."

Majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz nyní přispěchal s tím, že je s ním velmi spokojený. "Doufám, že za nás bude jezdit ještě dlouho," cituje jeho slova švýcarský Blick.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy