Podle Hornera si Webber ve Ferrari nezajezdí

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber v příští sezoně ve Ferrari místo Felipeho Massy? Šéf Red Bullu Christian Horner tyto informace označuje za drby a popírá je.

Poslední dobou se spekulovalo o tom, že Mark Webber míří do Ferrari. Podle Hornera však tento Australan ve službách Red Bullu nemá žádný důvod opouštět rakouský tým a žádné přesuny pro rok 2013 se u nich nechystají.

"Vypadá to, že vždy na jaře Mark míří do Ferrari. Ale on nenosí rudé overally. Teď je vedle Alonsa posazován téměř každý jezdec. My se však soustředíme sami na sebe," řekl Horner Autosportu. Podle něj je Webber v týmu spokojen a stejně tak je tým spokojen s Webberem.

"Mark je šťastný tam, kde je a má zde silnou pozici. Až bude správný čas, sedneme si a promluvme o budoucnosti, jako jsme to udělali loni. Beru to tak, že spekulace jsou součástí tohoto byznysu," komentuje situaci šéf Red Bullu. 

Webber je v letošních závodech rychlejší než jeho týmový kolega a Horner uvedl, že počítá s tím, že to tak bude i nadále. "Mark si s autem sedl, má formu a auto bylo přirpravováno s jiným přístupem než loni. Má čtyři čtvrtá místa... Raději bychom ho samozřejmě viděli na podiu, ale i tyto body budou velmi důležité," řekl Horner.

Spokojený Horner chválí Webbera (zdroj: Red Bull)

Dodal, že je dobré, když se oba jezdi vyzývají navzájem a každý tak ze sebe vydá to nejlepší. "Chcete, aby týmoví kolegové stále posouvali laťku. Mezi těmi dvěma je dynamika a soutěživost a to je to, co chcete," uvedl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy