Webber se zastává Pirelli: Pneumatiky zatraktivňují závody

Pirelli | foto: Pirelli

Piloti Formule 1 by měli být podle Marka Webbera spokojeni se současnou generací pneumatik, které do Formule 1 dodává Pirelli, protože díky nim jsou závody více vzrušující.

"Pneumatiky byly vždy důležitou součástí Formule 1. Možná v minulosti trestaly o něco méně než dnes, ale nyní s nimi musíte velmi správně zacházet, jinak to může být těžké," popisuje pilot Red Bullu.

"Všichni se musí vyrovnávat se stejnou věcí, musíte s tím tedy pokračovat. Zkrátka jen řídíme auta a odvádíme co nejlepší práci s tím, co máme," říká Webber.

O pneumatikách se více začalo hovořit po Velké ceně Bahrajnu, kdy co nahlas na jejich adresu vyslovil negativní názor sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Webber uznává, že všichni piloti by uvítali perfektní pneumatiky, nejdůležitější však je podle něj brát ohled na pobavení fanoušků.

"Všichni bychom rádi jezdili rychlejší časy na kolo a měli konzistentnější pneumatiky, jako tomu bylo kdysi, ale závodění tehdy nebylo tou nejvíce vzrušující věcí.

Snažit se nalézt něco uprostřed je vždy obtížné, momentálně však máme docela dobrou podívanou pro davy. Zkrátka to tak dopadlo, ať už je to výsledkem designu či nikoliv," dodává Australan.


Mark Webber v Bahrajnu (foto: Red Bull)

Včera si pochvaloval rovněž trať v Mugellu, kde ujel celkem 24 kol, z toho část za sucha: "Ujel jsem 10 kol za sucha v Mugellu, což se z pohledu satisfakce rovná 1 000 kolům na okruhu v Abú Zabí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy