Rosberg: Šampionát je mým cílem

Mercedes | foto: Daimler AG

Nico Rosberg pro německý Motorsport-Magazin.com mluví o svých dalších cílech pro průběh této sezony a o tom, v čem se ještě Mercedes musí zlepšit.

Kolotoč F1 se příští týden stěhuje do Mugella, kde se budou poprvé po čtyřech letech konat testy v průběhu sezony. Také Mercedes na nich chce vyzkoušet mnoho novinek, jak ostatně Nico pro Motorsport-Magazin potvrdil.

"V nadcházejích závodech budou pořád přicházet nějaká zlepšení, i Mugellu budeme mít nějaké věci." Nico Rosberg se zdá být nejvíce spokojen s aerodynamickým pokrokem. "Vypadá to u nás opravdu dobře, aerodynamika jde dobře kupředu." Podle Němce nejsou vyloženě tratě, na kterých by Mercedes byl rychlý nebo pomalý. "V rychlých zatáčkách máme ale ještě slabiny."

Podle Rosberga však novinky v prvním letošním evropském závodu v Barceloně nebudou mít takový význam jako v předchozích letech. Může za to letošní rozmanitý kalendář F1. "Může se stát, že obrázek z Barcelony nebude tak výmluvný. Momentálně je těžké předpovídat, kdo bude nejrychelejší v kvalifikaci a v závodu."

I když Mercedes mohl slavit svoje první vítězství od roku 1955, tak Nico celou situaci bere spíše opatrně. "Ještě nejsme nejlepším týmem a nemáme úplně nejlepší auto. Stoupáme ale hodně rychle a příštím cílem je další vítězství."

Podle Nica se ještě uvidí, jak se celá věc bude vyvíjet, jeho cíl je ale jasný. Jednou se chce stát mistrem světa. "Jestli to bude letos stačit, to nemůžu říci. Pro nikoho vývoj auta není lehký. Šance, která ani nevypadá vůbec špatně, tu ale je."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy