Boullier: Grosjean má na to stát se mistrem světa

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Podle šéfa Lotusu F1 Erica Boulliera má Romain Grosjean potenciál na to, aby se jednou stal mistrem světa. Doložil to svým výkonem ve Velké ceně Bahrajnu.

Francouzsko-švýcarský pilot získal minulou neděli svůj první pódiový výsledek, na Boulliera však udělala dojem zejména jeho rychlost ve srovnání s bývalým šampionem Kimim Räikkönenem.

"Větší dojem než dojezd na pódiu učinil fakt, že finišoval tak těsně za Kimim a jen 10 sekund za Vettelem. Nečekal jsem, že oba piloti budou v cíli tak těsně za sebou.

Znamená to, že je nyní schopný a připravený soutěžit na té nejvyšší úrovni. Má rychlost i talent na to, aby se jednoho dne stal mistrem světa," chválí Grosjeana Boullier.

Spokojený je samozřejmě i s Räikkönenem a upozorňuje, že se Fin v průběhu sezóny bude dále zlepšovat: "Dočkáme se od něj ještě lepších věcí.

Mnohokrát ukázal, že má rychlost. Když se musel vzpamatovávat z nevydařené kvalifikace v závodu, tak to dokázal. K tomu, aby se dostal po dvouleté pauze znovu do formy, mu stačilo velmi málo času. Tento víkend ukázal, že na to má," dodává šéf Lotusu F1 pro Autosport.


Grosjean v Bahrajnu poprvé na pódiu (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy