Mechanici Force India se ocitli ve střetu demonstrantů a policie, jejich kolega se vrací domů

Force India | foto: Sahara Force India

Člen týmu Force India se rozhodl opustit Bahrajn a vrátit se domů. Reagoval tím na nepříjemný zážitek, který se stal jeho kolegům z týmu. Ti se ve středu večer vraceli do hotelu a ocitli se uprostřed vřavy demonstrantů a policie.

Čtveřice mechaniků Force India se vracela z okruhu na hotel v pronajatém autě. Během cesty po hlavní silnici do Manámy však narazili na střet policistů a demonstrantů. Nezbývalo jim nic jiného než zastavit a doufat v brzké uklidnění situace. Blízko nich dokonce vybouchl Molotovův koktejl. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Čtveřice mechaniků se potom v klidu vrátila do hotelu a druhý den pokračovala v práci pro svůj tým. Ovšem nepříjemný zážitek kolegů stačil k tomu, aby se jiný člen týmu Force India rozhodl k návratu domů. Nechtěl riskovat svou bezpečnost a zdraví.

Přestože střet, ani útok Molotovova koktejlu neměl co dočinění s F1, je očividné, že v Bahrajnu není bezpečno. Snad kromě samotného okruhu a několika koridorů, vedoucích do hotelů s prominentními osobami, hrozí nebezpečí na mnoha místech.

Zayed R Alzayani, předseda okruhu Bahrajn, nevidí v incidentu mechaniků žádný důvod ke zvýšení bezpečnosti. „Byl to izolovaný incident. Dokonce i má žena do něj byla zapletena. Demonstranti nemířili na auta, prostě se tam jen objevili. Nikdo nebyl zraněn.“

Dost možná se řada mechaniků rozhodne trávit noci na okruhu, spát na matračkách v přívěsech nebo v garážích. Jak bylo vidět na případu lidí z Force India, do demonstrace se můžete zaplést úplně nechtěně a pak vám nezbývá nic jiného, než doufat, že z ní vyváznete bez úhony.

Mimochodem tým MRS, nastupující v seriálu Porsche Super Cup, který je součástí doprovodných závodů o víkendech Grand Prix, se rozhodl pro návrat domů. Důvod? Bezpečnost týmu...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy