Brawn: Bude to trvat, než se Schumacher rozhodne, co dál

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes se rozhodne až později během letošní sezony, jestli bude prodloužen kontrakt s Michaelem Schumacherem i na další sezonu nebo i sezony.

Aktuální tříletý kontrakt, který běží od doby, kdy se sedminásobný světový šampion rozhodl vrátit do F1 s Mercedesem v roce 2010, po této sezoně vyprší. Schumacher se samozřejmě snažil přispět ke zlepšení vozů v roce 2010 a 2011, ale jeho um se projevil až na aktuálním W03, se kterým jeho kolega, Nico Rosberg, vyhrál v neděli v Číně. 

Sveze se tedy slavný Němec, kterému příští rok bude 44, i s W04 v roce 2013? "Vše je otevřené. V určité části sezóny bude jasné, co je pro něj nejlepší, co je nejlepší pro nás a co je nejlepší pro nás společně. Ale do té doby uplyne ještě dlouhá doba," říká týmový šéf Ross Brawn pro německý Sport1.

Podle některých odborníků pohybujících se v padocku je nějaká nová smlouva pro Schumachera více než pravděpodobná. "Je fantastickým jezdcem a skvělým týmovým hráčem," říká Brawn, blízký kolega Schumachera a kamarád ještě z dob u Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy