McLaren promarněných vítězství nelituje

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh říká, že tým rozhodně nelituje toho, že nevyhrál v posledních dvou závodech.

I když má McLaren podle mnohých nejlepší auto ve startovním poli, v Malajsii a Číně vyhráli Fernando Alonso s Nicem Rosbergem. Podle odhadů by ale McLarenu mohly svědčit teplejší podmínky v Bahrajnu, kde se jede tento týden. 

Martin Whitmarsh sice týmu věří, ale ne natolik, aby mohl jistě říct, že vítězství mají v kapse: "Upřímně, čeho bychom mohli litovat? Toho, že dostal Lewis penalizaci kvůli převodovce. Jinak bychom byli na čele a kontrolovali závod."

"Dále toho, že jsme Jensonovi neposkytli čistý vzduch před sebou, ale strategie tří zastávek byla správná. Bohužel, uvízl mezi dalšími jezdci. 

Důležité je, že jsme konkurenceschopní a máme dva skvělé jezdce. Pokud budeme mít v Bahrajnu lepší kvalifikaci než tady, tak to bude dobré. 

Měli jsme tu tři velmi zajímavé a odlišné závody, a zdá se, že taková bude celá sezona. To je fascinující zjištění. Užívám si to a myslím si, že fanoušci také," hodnotí dosavadní průběh sezony.

Odhadnout vítěze VC Bahrajnu? To vážně nevím. Rád bych, abychom to byli my, ale musíme počkat, jak se to vyvine."


Pódium v Šanghaji
(Foto: Pirelli)

A i když tři zastávky v boxech neumožnily Buttonovi ohrozit Nica Rosberga, podle Whitmarshe by Brit pozdějšího vítěze závodu pěkně potrápil, kdyby nedošlo k chybě při zastávce v boxech. 

"To je jen jedna z věcí...," komentuje situaci Whitmarsh. "Volba strategie byla naprosto správná. Pokud by nedošlo k chybě, měl by před sebou volno. To bylo šest vteřin ztráty, a další v tom provozu. Ani pneumatiky na tom nebyly za těchto podmínek nejlépe.

Porozumět pneumatikám, dostat je na jejich vrchol, ať už uměním pilota a vozu nebo štěstím, je dobré. Nedostat se na limit jejich výkonnosti, to dělá věci složitějšími.

Můžeme spekulovat. Byli bychom k Nicovi blíže. Kdyby mu odešly pneumatiky, mohl by ho Jenson předjet. Pneumatiky měl ale ke konci v pořádku. Nemyslím si tedy, že bychom zahodili vítězství."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy