Mercedes je za problém při zastávce v boxech potrestán

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher musel odstoupit z VC Číny poté, co při jeho první a jediné zastávce v boxech jeden z mechaniků neupevnil jeho kolo. Tým teď musí zaplatit pokutu. Schumacher sám však nikoho neobviňuje.

Startoval ze druhého místa a závod byl pro tým Mercedes rozjet velmi dobře i po startu. Potom ale následovaly první zastávky v boxech a překvapivé odstoupení sedminásobného šampiona. Jeden z mechaniků neupevnil pravé přední kolo Němcova vozu a pro Schumachera tak závod v patnáctém kole skončil. 

Stewardi tento incident prozkoumali a Mercedes byl kvůli nebezpečnému vypuštění vozu na trať potrestán pokutou 5000 euro. Komisaři zároveň ocenili pohotovou reakci pilota. "Pohotové jednání jezdce, který zastavil, jakmile zjistil problém, bylo při vyšetřování bráno v potaz," stojí v prohlášení sportovních komisařů.

Schumacher sám však řekl, že není rozzlobený a je naopak rád, že tým našel cestu, jak správně pracovat s pneumatikami. "Všiml jsem si v zatáčce číslo tři, že je něco špatně s pravou přední pneumatikou," uvedl pro BBC.

"Už v šesté zatáčce se objevil nějaký kouř a poškození a já si řekl, že bude lepší zastavit, než se auto poškodí úplně. Nejsem naštvaný, spíše je mi líto jednoho z mých mechaniků, protože předpokládám, že se cítí zodpovědný za to, co se stalo, ale to je prostě součást hry," dodal. 

Podle něj je dobré, že jsou Mercedesy konkurenceschopné a silné. Po problémech s pneumatikami prvních dvou závodech to nyní vypadá, že našli správnou cestu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy