Button: Nejsem vždy ten hodný kluk

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button je znám především jako "sympaťák" a "kliďas", zkrátka pravý gentleman. V rozhovoru pro Sporting life však přiznává, že takový rozhodně není vždy a možná je to jen zdání, které klame zvenku.

Začátek jeho kariéry byl těžký a na úspěch čekal dlouhých šest let. Býval také znám jako "playboy", avšak v poslední době se soukromý život mistra světa z roku 2009 hodně uklidnil. "Každý máme dny, kdy jsme vystresovaní i přes to, že se nám vlastně daří dobře. Myslím, že je to lidské. Sám mám dny, kdy se chovám jako "kretén", to ale vám - médiím, neukazuji," řekl dvaatřicetiletý rodák z Frome.

Dodal, že tuto stránku svého charakteru schovává, protože si rád chrání své soukromí. "Nejsem takový pohodář, jak by se mohlo zdát. Možná to tak jen navenek vypadá," vyprávěl. "V každém sportu jsou dva typy lidí - ten, který běží něčemu naproti a ten, kdo od toho běží pryč. Jen stále nevím, který z nich jsem já. Co vím je to, že miluju to, co dělám a nenávidím dny, kdy se to nedaří tak dobře, jak bych si představoval. Potřebuju tyto vzestupy a pády k životu. Ty pády bolí, ale ty vzestupy za to potom stojí," uvedl.

Dále zdůraznil, že se rád obklopuje lidmi, kteří ho podrží, když se nedaří a naopak stáhnou zpět na zem, když je vše dokonalé. Pomáhá mu prý jeho otec John, manažer Richard Goddard, přítelkyně Jessica Michibata, trenér Mikey Collier a dva blízcí přátelé - Richie Williams a Chrissy Buncombe. "Tito lidé by vám určitě rádi pověděli něco o tom, že to se mnou není vždy jednoduché," řekl.

Zavzpomínal také na jeden konkrétní příklad - zisk pole position v kanadském Montreale v roce 2005, kdy posléze z třetího místa havaroval. "Když jsem se vrátil do paddocku, můj kamarád Richie si dával pivo, což mě naštvalo a tak jsem mu řekl - "Ty jsi neviděl, co se stalo, už jsem nechoď!", načež on odpověděl: "No, to nebyla moje vina, ty jsi jel mizerně!" A měl pravdu." I pro takové chvíle je prý třeba mít kolem sebe lidi, kteří vám narovinu řeknou, co si myslí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy