Fry: Ferrari na nejrychlejší stále ztrácí osm desetin sekundy

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari Pat Fry si i přes vítězství Fernanda Alonsa v Malajsii myslí, že jeho tým za normálních suchých podmínek stále ztrácí téměř sekundu.

Ferrari podle Frye vděčí za svůj triumf Alonsovu heroickému výkonu a počasí v Sepangu, které jim hrálo do karet: "Určitě jsem nečekal, že náš pilot povede šampionát. Od počátku testování jsme si uvědomovali, že máme několik problémů, které musíme vyřešit.

Všichni na tom v továrně velmi tvrdě pracují, před námi je stále dlouhá cesta. Myslím, že naše výkonnost v kvalifikaci je stále o 0,8 sec za těmi nejlepšími, kterými se chceme stát my.

Vlhké podmínky s nízkou přilnavostí našemu vozu sedí a zakrývají některé potíže, které s vozem F2012 momentálně máme. Mohli jste to vidět v pátek v Melbourne a znovu během závodu v Malajsii," vysvětluje technický ředitel Ferrari.

V Maranellu se proto snaží zrychlit tempo vývoje a několik novinek nasadí již o víkendu v Číně. Velké změny ale přijdou ke slovu až před Velkou cenou Španělska v Barceloně.


Fernando Alonso s monopostem Ferrari F2012 (foto: Scuderia Ferrari)

"Neustále pracujeme na zlepšení problémů, které máme. Vyrábíme nové díly a snažíme se jej dostat co nejdříve na dráhu. V Číně budeme mít pět novinek, některé budou celkem dobře patrné, jiné méně. Pak nasadíme větší balík vylepšení pro Španělsko.

Bylo by příjemné je mít dříve, ale už tak jsme některé díly vyvíjené pro Španělsko uspíšili a měli bychom je mít v Číně," dodává Fry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy