Button načerpal síly a těší se na další závod

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button si užil tří týdenní volno, odpočinul si při dovolené na Havaji a nyní se připravuje na GP Číny, ve které se chce vrátit na stupně nejvyšší.

Button po GP Malajsie nebyl příliš spokojen. Poté, co vyhrál úvodní Velkou cenu Austrálie a povedla se mu také kvalifikace v Sepangu, přišel nepovedený závod. Déšť i kolize s Narainem Karthikeyanem ho posunuly mimo bodovaná umístění a jeho McLaren tak dokončil až na čtrnáctém místě.

Nyní je však Button připraven na GP Číny. "Neúspěch vás patrně ještě víc navnadí pro návrat do auta a práci na něm. Nijak vás to neomezuje, možná naopak, chcete dívat dopředuj a nechat to špatné za sebou," řekl pro espnf1.com.

Tři týdnenní přestávka byla pro Buttona velmi oddychová. "Mohl jsem odjet pryč, relaxovat a trénovat. Je to pořád ještě začátek dlouhé sezony, takže je třeba se udržovat ve formě," uvedl. Svou kondici ukázal také na Havaji, kde se zúčastnil tradičního triatlonu. Celkově skončil na šestém místě a ve své věkové kategorii dokonce vyhrál.

Poté už se ale vydal směrem k továrně McLarernu, kde trénuje na simulátoru a pracuje na autě. "Okruh v Šanghaji mám rád a na závodní víkend už se opravdu těším," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy