Mercedes doufá, že se mu již problémy s pneumatikami podařilo vyřešit

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes věří, že se mu podařilo přijít na kloub svým problémům s vysokou degradací pneumatik, s nimiž se potýkal v úvodních dvou velkých cenách.

Ačkoliv se Michael Schumacher ani Nico Rosberg nikdy nekvalifikovali hůře než na osmém místě, tým má na kontě po prvních dvou závodech pouze jediný bod. Před Čínou však Mercedes věří v lepší výsledek díky tomu, že se jim po detailní analýze podařilo vyřešit své problémy.

"Doufáme, že příští víkend se prokáže být úspěšnějším, než tomu bylo v předchozích dvou závodech sezóny, kdy výsledky závodů neodpovídali našim očekáváním po dobrých vstupech do obou víkendů," hlásí šéf týmu Ross Brawn.

"Po našem návratu jsme vykonali spoustu tvrdé práce a analýz. Doufáme, že se výsledky tohoto úsilí dostaví příští neděli v Šanghaji s výkonností, která odpovídá schopnostem vozu F1 W03," očekává Brawn.

Čína podle sportovního ředitele Mercedesu Norberta Hauga ukáže, nakolik byl tým v řešení svých problémů s pneumatikami úspěšný: "První dva závody sezóny 2012 nenaplnily přísliby našeho týmu."


Michael Schumacher se letos pokaždé kvalifikoval do druhé řady, kvůli problémům
s vysokou degradací pneumatik má však na svém kontě zatím pouze jeden bod
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Michael ve druhých řadách v kvalifikaci nezaostával o více než půl sekundy za nejrychlejším časem v Austrálii ani v Malajsii, ale v obou podnicích jsme naši kvalifikační rychlost nedokázali přetavit v konzistentní výkonnost v nedělních závodech, kdy se to počítá.

Od posledního závodu v Malajsii tým provedl analýzy našeho využívání pneumatik v prvních dvou podnicích a toho, jak se můžeme zlepšit. Velká cena Číny poskytne odpovědi ohledně našeho pokroku, ačkoliv se počasí a charakteristika okruhu budou od Melbourne a Malajsie lišit," dodává Haug.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy