Ferrari chtělo získat jednoho z jezdců McLarenu už vloni

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari minulý rok na podzim vedlo vážné rozhovory s jedním z jezdců McLarenu. Kymácela se židle pod Massou již minulý rok?

Momentálně to vypadá, že si Jenson Button s McLarenem MP4/27 nejen výtečně rozumí a je s ním velmi rychlý, ale také se ve "stříbrném" týmu cítí skvěle. Ale podle nejnovějších zpráv mohlo být vše jinak: podle informací brazilského Agencia Estado vedl mistr světa F1 z roku 2009 minulý rok na podzim vážné rozhovory s Ferrari.

Jenže poté podepsal ve Wolkingu dlouhodobou smlouvu. V případě, že by se rozhodl pro Ferrari, tak by zde nahradil nevýrazného Felipeho Massu. Button sám tuto otázku diplomaticky zodpověděl: "Byl jsem rád, že byla moje práce v paddocku respektována." Brit si podle všech před podpisem smlouvy s McLarenem vyslechl i nabídky ostatních týmů.

Pilot McLarenu se minulý týden vyjádřil velmi pěkně na adresu Fernanda Alonsa. Vítěz Velké ceny Austrálie 2012 pro Daily Mail řekl: "Kdyby Lewis Hamilton nezávodil v F1, tak bych řekl, že by bylo velmi zajímavé mít za kolegu Fernanda Alonsa."

Nejrychlejším mužem na trati však Španěl není: "On by pravděpodobně řekl úplně to stejné. Je velmi inteligentní. Každý by měl nejraději celý tým kolem sebe, potřebujete cítit podporu. Bylo by určitě zajímavé s ním spolupracovat v rámci jednoho týmu a zároveň spolu bojovat na trati."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy