Pro Pirelli budou testovat Di Grassi s Alguersuarim

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Pirelli si ponechá svého testovacího pilota Lucase di Grassiho, letos jej navíc doplní loňský jezdec Toro Rosso - Jaime Alguersuari.

Pirelli poprvé zaměstná dva stále piloty, kteří budou letos testovat s Renaultem R30 minimálně při čtyřech příležitostech: v Jerezu, ve Spa, v Monze a v Barceloně. Jízdy budou zaměřeny na vývojové pneumatiky pro sezónu 2013.

"Jsem opravdu moc rád, že mám tuto fantastickou příležitost. Před týdnem jsem měl narozeniny, bylo mi 22, a nyní mi Pirelli dalo ten nejlepší dárek," popisuje šťastný Alguersuari.

"Už se nemůžu dočkat, až začnu s touto výzvou a velmi důležitou prací - s vývojem nových pneumatik pro budoucnost, na což se velmi těším. Mám obrovskou touhu znovu usednout za volant vozu Formule 1 a vrátit se k soutěžení, takže to je pro mě skvělá šance," pokračuje Španěl.

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery dodává: "Naše odhodlání poskytovat ten nejlepší zážitek ve Formuli 1 podtrhuje fakt, že letos máme dva extrémně rychlé a talentované piloty. Lucas nám poskytne referenční bod, který pro vývojový program doposud potřebujeme, zatímco Jaime dodá svou tříletou zkušeností ze závodění z ostrého konce pole další rozměr.

Jejich zkušenosti a znalosti nám určitě pomohou učinit během sezóny ještě větší pokrok, což povede k soutěžním pneumatikám, které dále vylepší akci, a k novým technologiím, které se eventuálně projeví i v našich silničních produktech Ultra High Performance."


De la Rosa při loňském testu v Abú Zabí s Toyotou TF109 (foto: Pirelli)

"Vzhledem k tomu, že možnosti pro jízdy s vozem Formule 1 jsou pro mladé jezdce tak omezené, to je pro Lucase a Jaimeho skvělou příležitostí nejen pro zdokonalení svých testovacích a vývojových schopností, ale také pro možné následování našich testovacích pilotů jako Romaina Grosjeana, Pedra de la Rosy a Nicka Heidfelda, a možný budoucí návrat do F1 či do dalších špičkových programů motosportu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy