Schumacher: Vůz se zlepšil, ale na vítězství v kvalifikaci to stále stačit nebude

Schumacher, Michael | foto: Daimler AG

Mercedes dle svých pilotů zítra nebude mít na vítězství v kvalifikaci na rychlém okruhu v Sepangu, kde mají díky svému kontroverznímu DRS mechanismu propojenému s předním křídlem menší výkonnostní výhodu. Podle Michaela Schumachera budou moci v sobotu bojovat maximálně o páté místo.

Mercedes i dnes patři na rovinkách k nejrychlejším, ve druhém tréninku skončil Michael Schumacher hned za nejrychlejším McLarenem Lewise Hamiltona, Nico Rosberg byl čtvrtý. S Mercedesem to vypadalo po sobotě slibně už v Austrálii, v závodě však doplatili na vysoké opotřebení pneumatik.

"Pracujeme s ohledem na závod, snažíme se vylepšit závodní rychlost. Byl to zajímavý den, obzvlášť s pneumatikami. Bylo takové vedro, že se přehřívaly. Obecně jsme dnes pracovali na dlouhých jízdách, ale nevím, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními," říká Rosberg.

"V kvalifikaci bychom měli být OK - podle mě budeme blízko absolutní špičky. To nás ale tak moc nezajímá, jde spíše o závod. Řešili jsme problémy s pneumatikami. Budeme se trápit, ale to bude platit pro všechny. Je důležité, abychom si vedli o něco lépe, ale nevím, jak jsme si vedli v časech na kolo ve srovnání s ostatními," pokračuje Nico.

Jeho týmový kolega Schumacher, potvrzuje, že na pole-position mít zřejmě nebudou: "Ne, nebyl bych až takovým optimistou. Myslím, že se budeme bojovat o pátou pozici. Prožili jsme dobrý pracovní den. Z pohledu výkonnosti při delších výjezdech jsme byli docela konzistentní, ale to, co se počítá, vyjde najevo až v neděli.

Pracovali jsme na závodní rychlosti. Nemyslím si, že bych dnes někdo předváděl své maximum. Upřímně si myslím, že zítra můžeme dosáhnout přinejlepším páté nebo šesté místo," předpovídá sedminásobný mistr světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy