Světová média o Alonsově výkonu v Melbourne

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso byl jedním z hlavních témat nahněvaných italských médií poté, co Ferrari začalo v Melbourne poměrně nevýrazně letošní sezonu. F2012 nenaplnilo týmová očekávání a v Austrálii na nejlepší hodně ztrácelo.

"Alonso opět zachránil Ferrari před katastrofou," psalo se v La Gazzetta dello Sport poté, co Španěl dojel v Melbourne pátý. Na druhou stranu závod Felipeho Massy, který je pod tlakem, "byl noční můrou", dodal list. 

Jaime Alguersuari, dřívější jezdec Toro Rosso a nynější komentátor, také ocenil výkon Španěla. "Pro Ferrari je jedinečnou výhodou, že mají jezdce jako je Fernando," řekl pro El Mundo. "V neděli jel senzačně, inteligentně a ambiciózně. Tím zatlačí na tým a pozvedne ho, jsem si jistý."

Španěl však zůstává klidný. "Mohou zde být auta rychlejší než my, ale je to jako Manchester United nebo Chelsea, kteří hrají špatně celou hru a pak vyhrají 1-0," řekl Fernando Alonso pro britský Daily Mail. "Před tímto závodem jsme pracovali 24h každý den. Teď to musí být 25h," dodal pro list Marca.

Novináři však nejsou spokojeni s formou týmu z Itálie. "Páté místo je jen zázrak. Auto je směšné a výstup týmu je jak nějakých náhradníků," napsal opět list Marca. Takový Jenson Button se od světového tisku dočkal uznání, když se zdá, že dominance Red Bullu by mohla být ukončena McLarenem. "To je dobrá zpráva pro všechny kromě Vettela," stálo v Corriere dello Sport

Sezona však teprve začíná. "Vettel obrátil průměrné auto Red Bullu v dobrý monopost," psalo se v Gazzettě. Což mělo odkazovat na jeho nedělní výkon, "který varoval konkurenci. Stále je šampiónem a v Sepangu se bude snažit o svůj první triumf sezony".

Například Tuttosport se věnoval Mercedesu, o kterém se v paddocku až do nedělního závodu hodně mluvilo, když napsal, že Mercedes byl "velkým zklamáním" úvodního závodu roku 2012.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy