Schumachera výkony Mercedesu naplňují optimismem, čeká vydařenou sezónu

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher věří, že rychlost, kterou Mercedes předvedl v australské kvalifikaci, nebyla ojedinělá. Přes zklamání v závodě očekává povedenou sezónu.

Se svým kolegou Nicem Rosbergem v úvodu závodu figurovali na třetím a čtvrtém místě. Přítrž Schumacherovým nadějím učinila porouchaná převodovka, Rosberg se poté kvůli nadměrné degradaci pneumatik a kolizi v posledním kole se Sergiem Pérezem propadl až na dvanáctou příčku.

Výsledek nedělní Velké ceny Austrálie však nikterak nenarušil Schumacherovu důvěru ve vydařenou sezónu, v níž podle něj jeho tým bude předvádět velmi silné výkony.

"Po zklamání z toho, jak dopadl první závod v Melbourne, letím do Malajsie s velkým očekáváním, protože v Austrálii jsme viděli, že se s naším vozem můžeme přimíchat do boje.

Samozřejmě nezapomínáme na to, že okruh v Melbourne není ve skutečnosti reprezentativním pohledem na opravdovou výkonnost, ale naše auto mě na počátku sezóny naplňuje dobrým pocitem.

Sepang bude zajímavý pro všechny, protože poprvé něco napoví o skutečné síle všech vozů. Škála pomalých a rychlých zatáček ukáže, jak na tom jste. Závod v Malajsii je kvůli tomu pro inženýry a piloty vždy zábavou a celkově i velkou výzvou - jak pro lidi, tak i pro stroje," popisuje Schumacher.


Michael Schumacher zdraví diváky v Melbourne
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Jeho šéf Ros Brawn souhlasí s tím, že Mercedes ještě neřekl poslední slovo: "V základu máme dobré auto, nyní je na nás, abychom optimalizovali jeho výkonnost a dosáhli jeho potenciálu na dráze."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy