Vettel: McLaren svým náskokem všechny překvapil

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Red Bull podle loňského mistra světa Sebastiana Vettela není na úrovni McLarenu. Ten svou rychlostí všechny překvapil a rakouský tým bude muset zabrat, aby se mu vyrovnal.

"Ne, nejsme na jejich úrovni. Myslím, že tento víkend byli silnější - stačí se podívat na včerejší a dnešní výsledky," srovnával formu Red Bullu a McLarenu na včerejší tiskové konferenci Vettel.

"Jenson si vítězství zasloužil, byl mimo náš dosah. Jsem velmi spokojený s druhým místem, obzvlášť po náročném dnu, který jsme měli včera, ale přesto se jednalo jen o první závod. Myslím, že to bylo fajn konečně se vrátit k závodění, utnout veškeré ty řeči a vidět nějaké výsledky."

Red Bull očekával, že bude McLaren ve formě, jejich převaha v kvalifikaci však byla překvapivá i pro ně: "Během zimy jsme vždy říkali, že McLaren se zdá být velmi silný. Prožili velmi dobrou zimu, s autem neměli žádné problémy, ujeli každý den spoustu kol, takže jsme čekali, že budou silní."


Loni v Austrálii dominoval Red Bull, Vettel vyhrál kvalifikaci s náskokem téměř
osmi desetin sekundy (foto: Red Bull Racing)

"Včera svou rychlostí v kvalifikaci překvapili všechny. Dnešní závod podle mě vypadal z našeho pohledu trochu lépe, přesto jsou momentálně těmi nejrychlejšími. Uvidíme příští víkend. Pokud si vzpomínám, minulý rok jsme zde celkem dominovali, a pak mě a Lewise v kvalifikaci [v Malajsii] dělilo pouze pár setin, takže uvidíme, jak to dopadne příští týden," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy