Hamilton překvapen náskokem McLarenu a ztrátou Red Bullu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

McLaren ovládl dnešní kvalifikaci: nejbližší soupeři z konkurenčních týmů - Romain Grosjean s Lotusem a Michael Schumacher s Mercedesem - na nejrychlejšího Lewise Hamiltona ztráceli kolem 4 desetin sekundy. Brita tento náskok i více než 0,7sec ztráta Red Bullu velmi překvapily.

"Jsem překvapený, stejně jako všichni ostatní - vůbec jsem netušil, že to tak dopadne. Myslel jsem si, že je Red Bull možná o něco před námi a že Mercedes bude trochu rychlejší," popisuje šťastný Hamilton.

"Věděli jsme, že naše auto je dobré, ale jen jsme netušili, jak si povede ve srovnání s ostatními, takže jsem trochu překvapený tím, že jsme dnes byli tak rychlí, ačkoliv mě zřejmě ještě více překvapuje to, že je Red Bull tak vzadu.

Byla to intenzivní kvalifikace. Mé první kolo bylo zvláštní a rozhodně jsem věděl, že budeme konkurenceschopní - doufal jsem, že nikdo nebude rychlejší. Když se vám povede kolo a vy jen cítíte, jak jím proplouváte a všude to přesně trefujete, je to jako v sedmém nebi - a proto Formuli 1 miluji," pokračuje pilot McLarenu.


Piloti McLaren při představení nového vozu MP4-27 (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

V zítřejším závodě podle něj bude klíčová práce s pneumatikami: "Stále je před námi zítra dlouhá cesta. Rozdíl mezi dlouhými jízdami a tím, jak se lidé starají o své pneumatiky, bude klíčový. Nám nezbývá než doufat, že v tom patříme k nejlepším.

Pozice v kvalifikaci je stále velmi důležitá a jsem velmi hrdý na tým a na to, že jsem dnes dokázal odvést takovou práci. Zítra nás čeká dobrý souboj, bylo by úžasné, kdybychom získali naše první double," dodává vítěz úvodní kvalifikace letošní sezóny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy