Vettel se při výběru jména vozu inspiroval skupinou Beatles

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mezi každoroční předsezónní rituály dvojnásobného šampióna F1 patří výběr jména pro svůj monopost. Volba padla na prosté 'Abbey ', původní návrh by totiž mohl vyprovokovat novináře k dotěrným otázkám.

Sebastian Vettel je známý tím, že svým monopostům dává ženská jména. Před Abbey to byly Kate, Chlípná sestra Kate, Svůdná Liz a Výstřední/perverzní Kylie.

Z předchozích jmen je patrné, že si Vettel vybíral vždy jména (můžeme-li to tak říci) se sexuálním podtextem. Na druhou stranu se není čemu divit, Vettel s nimi tráví hodně času a jak je vidět na dráze, opravdu si s nimi rozumí.

Seznamte se: Sebastian, Abbey - Abbey, Sebastian. (foto: Red Bull Racing)

Pro letošní model Red Bull RB8 se Vettel rozhodoval mezi dvěmi jmény. Buď Abbey, po vzoru alba Abbey Road skupiny Beatles, kterou Vettel řadí mezi své nejoblíbenější kapely. Anebo 'Manželka všech', která byla favoritem.

„Původně jsme chtěli vůz pojmenovat Manželka všech, ale nápad jsme zavrhli, protože by tím vzrostla spousta otázek, na které bychom museli odpovídat,“ uvádí Vettel.

A proč zrovna Manželka všech? „Jeden z našich chlapců vyložil jméno tak, že: (vůz) není příliš sexy, protože má hrb a potřebuje plastiku nosu, ale jede jako vlak!,“ vysvětluje Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy