Kimi je připraven pro titul

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Kimi Raikkonen je rychlý a dělá minimum chyb, po loňské sezóně patřil mezi favority. Motor mu však letos zatím nedovolil dokončit jediný závod.

V Bahrajnu byl nucen vyměnit motor už v pátek, čímž ztratil deset pozic na startu. Nakonec McLaren taktizoval a rozhodl se vůbec druhé kvalifikační kolo nejet - Kimi tak startoval poslední, ale tým mohl ještě po kvalifikaci pracovat na voze.

Ani to Finovi nestačilo - odstartoval výborně, ale v osmém kole mu explodoval motor, když kroužil na 14. pozici a bojoval s Christianem Klienem.

"Na tento víkend chci jedině zapomenout," prohlásil Raikkonen. "Najednou to začalo ztrácet výkon. Pak motor odešel. K tomu není co dodat."

Kimi Raikkonen veří, že je jako pilot na boj o titul mistra světa připraven. McLaren na to v současnosti evidentně nemá, ale je to jeden z Kimiho cílů. "Jednoduché to nebude," dodává čtyřiadvacetiletý pilot.

Pro skotský deník Scotland on Sunday však "Ice-Man" utrousil po závodě odvážnou hlášku na adresu svého stávajícího týmu: "Bylo by dobré vyhrát titul. Doufejme, že se to jednou podaří. Možná by se to mohlo podařit s jiným týmem Formule 1, těžko říct."

Několik čelních představitelů Ferrari včetně prezidenta Luca di Montezemola už o Kimiho, který má s McLarenem smlouvu do konce roku 2005, zájem projevilo. Pilot je však přecejen opatrný: "Jsem u svého týmu rád. Je to pro mne normální život. Je to jen další rok mého života."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy