Räikkönen: Dobře ovladatelnému Lotusu E20 bude Austrálie svědčit

Lotus | foto: Pirelli

Kimi Räikkönen věří, že okruh v melbournském Albert Parku bude vyhovovat jejich novému vozu Lotus E20.

"Potřebujete auto s dobrou trakcí a vše z testů nasvědčuje, že E20 ji má, což nám pomůže. Velká stabilita v nájezdech do zatáček a při brzdění také pomáhají - a v těchto oblastech bylo auto také dobré, takže jsme ve slušné výchozí pozici," říká Räikkönen.

"Trať může být na počátku víkendu trochu kluzká a počasí v Melbourne není vždy nejteplejší, může být určitě trochu zrádné. Půjde o první závod, takže nevíme, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními týmy.

Mí inženýři zkoušeli simulace a zkoumali data, takže máme přehled o tom, jak by auto v Albert Parku mělo fungovat, s určitostí to však budeme vědět až tehdy, když vyjedeme na trať. Před tím je to velmi těžké říct, ale myslím si a doufám v to, že budeme docela rychlí," pokračuje finský pilot.


Räikkönen při testech v Jerezu (foto: Lotus Renault GP)

"Budu se snažit zajet co nejlépe a pak uvidíme, kde skončíme. Při prvním závodu v Austrálii chceme prožít dobrý víkend bez větších problémů či chyb. Nevím, kde budeme stát na roštu, nikdo to neví.

Pokud se podíváte na časy z testů, všichni byly velmi vyrovnaní. Nevíme, co jaké měl kdo množství paliva, což dělá obrovské rozdíly. Nějaké ponětí o tom budeme mít po tréninku v Melbourne, pak po kvalifikaci už všichni budou přesně vědět, jak na tom jsou," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy