Brawn: Mercedes by letos mohl vyhrávat závody

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

I když šéf Mercedesu Ross Brawn před časem uvedl, na titul letos ještě zřejmě mít nebudou, nyní prohlašuje, že nevidí důvod, proč by několik závodů nemohli vyhrát.

Nový vůz Mercedesu F1 W03 v předsezónních testech předváděl velmi dobré výkony, na které by chtěli navázat vítězstvími ve velkých cenách. Má na to? "Podle mě vždy věříte, že ano. Chcete mít vítězné auto a já jsem zatím neviděl nic, co by mi říkalo, že by nemohlo vyhrávat," odpovídá Brawn.

"Někdy máte vůz, s nímž se trápíte a pozorujete věci, které nefungují tak, jak jste očekávali a chtěli - ale to rozhodně neplatí o tomto voze, který by měl naplnit naše ambice: to je vést si mnohem lépe než v předchozích dvou letech," pokračuje šéf závodního týmu Mercedesu.

Ani on si však netroufá před Melbourne přesně odhadnout, jak na tom budou: "Je to těžko posoudit, protože nevíte, s jakým množstvím paliva ostatní jezdí."

"Když vidíte auto, které začíná závodní stint, předpokládáte, že má plno paliva, hmotnosti jsou reprezentativní a uvidíte přesný model toho, co dělají. Některé závodní jízdy vypadají dobře, jiné o něco méně. Já očekávám, že se auta před tím, než dorazíme do Melbourne, ještě změní."


Michael Schumacher s Mercedesem F1 W03 (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Některé týmy zvolily návrh, jímž očividně stále foukají z výfuků do oblasti zadních pneumatik, což může mít vliv na kritickou degradaci pneumatik, protože tok z výfuků se letos řídí mnohem hůře než loni.

Minulý rok to bylo celkem přesné, letos je to obecnější, protože koncovky výfuků nemůžete mít umístěné tak, abyste foukali přímo do difuzoru. Během prvních několika závodů dojde k některým zajímavým zvratům," předpovídá Brawn.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy