Rossi bude testovat pro Caterham

Rossi, Alexander | foto: Caterham F1 Team

Alexander Rossi byl jmenován testovacím pilotem týmu Caterham F1.

Dvacetiletý Američan je ve spojení s týmem již delší dobu, v letošní sezóně bude moci nastoupit do několika pátečních tréninků před velkými cenami. Doplní tak jezdeckou sestavu, kterou momentálně tvoří závodní piloti Heikki Kovalainen a Vitalij Petrov, úlohu rezervního pilota plní i Giedo van der Garde.

"Poté, co jsem byl podepsán jako testovací pilot týmu Caterham F1, jsem opět o krok blíže mému cíli působit ve Formuli 1. Chtěl bych poděkovat Tonymu Fernandesovi, Kamarudinovi Meranunovi a Riadovi Asmatovi za jejich důvěru ve mne a přijetí dlouhodobé zodpovědnosti za mou kariéru," říká Alexander Rossi.

"V minulosti jsem strávil již nějakou dobu v továrně v Hinghamu a vybudoval solidní přátelství v celém týmu. Cítím se tam se všemi opravdu pohodlně a těším se na profesionální růst s Caterhamem a získávání co největšího množství zkušeností během pátečních tréninků, na simulátoru F1 a při trávení času s týmem."

Rossi bude závodit také ve Formuli Renault 3.5 s týmem Arden, který uzavřel partnerství s Caterhamem. V této sérii loni Američan obsadil třetí místo.


Alexander Rossi loni jezdil testoval s Caterhamem (tehdy Team Lotus) v Abú Zabí
(foto: Caterham F1 Team)

Šéf týmu Tony Fernandes k tomu dodává: "Dnešní oznámení je dalším důležitým krokem pro tým Caterham F1 a pro Alexanderovu kariéru. Protože oficiální testovací pilot Alexander je klíčovou osobou v našem dlouhodobém plánu, současná investice do něj mu pomůže maximálně využít jeho přirozený talent, který má.

Rok 2012 považujeme pro Alexandra za velmi důležitý, protože bude kombinovat všechny závody Světové série Renault - šampionát, kde má velmi dobrou šanci na vítězství - s rolí testovacího pilota. To, že mu poskytneme možnost účastnit se prvních pátečních tréninkům mu poskytuje platformu, z níž může vyrůst do významnější pozice v F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy