Williams i přes mizernou sezónu hlásí zvýšení zisku

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams sice loni prožil výsledkově mizernou sezónu, i přesto však hlásí nárůst zisků.

Tým z Grove dnes oznámil výsledky, v nichž se zračí nárůst nejen v obratu, ale i v zisku jeho skupiny. To je dobrou zprávou, jelikož to znamená přinejmenším to, že je finančně stabilní, byť za to z velké části vděčí svému venezuelskému sponzorovi - státní ropné společnosti PDVSA, která se významným procentem na dobrých výsledcích podílí.

Obrat závodního týmu Formule 1 vzrostl z 90,8 na 102,3 milionu liber (přes 3 miliardy Kč), za celou skupinu vzrostl z 91 na 104,5 milionu liber. Čistý zisk za skupinu se zvýšil o téměř 30 % - z 6 milionu liber v roce 2010 na 7,8 milionů liber v minulém roce (přes 230 mil. Kč).

Předseda představenstva Williamsu Adam Parr k tomu uvedl: "Skupina se těšila v uplynulých 12 měsících ze silné výkonnosti i přes pokračující globální ekonomické problémy. Naše výroční zpráva za rok 2011 ukazuje dobré výsledky a naše současná finanční pozice je výborná. 29. února 2012 skupina měla v hotovosti 29,2 milionů liber [875 mil. Kč]. Proto můžeme do budoucnosti hledět s důvěrou."


Williams letos znovu spojil své síly s Renaultem (foto: Williams F1 Team)

"Dosáhli jsme několika technických dohod, které posílí naši výkonnost ve Formuli 1, a jsme potěšeni naším novým partnerstvím s Renaultem v F1 a Jaguarem, s nímž spolupracujeme na projektu hybridního supersportovního vozu C-X75. Náš nový obchodní vývoj ve společnostech Williams Hybrid Power, Williams Advanced Engineering a Williams Technology Centre Qater, dosahuje slibných výsledků," dodal Parr.


Příznivý vývoj zaznamenávají také akcie Williamsu
(zdroj: boerse-frankfurt.de)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy