Marussia svěřuje testovací roli ženě: Marii de Villotaové

De Villota, Maria | foto: Maria de Villota

Marussia vydláždila cestu do Formule 1 mezi muže ženě - Španělka Maria de Villotaová se stává jejich testovací pilotkou.

Dvaatřicetiletá dcera bývalého pilota F1 Emilia de Villoty, který ke konci 70. let nastoupil do dvou velkých cen, si vyzkoušela monopost F1 již loni s Lotusem v Paul Ricard. Závodní zkušenosti sbírala také s formulí Palmer Audi a ve "fotbalové" sérii Superleague.

Šéf Marussie John Booth uvedl: "Je nám potěšením přivítat Marii v našem testovacím programu, který ji umožní zapojení do prostředí týmu Formule 1 a získání rozsáhlých zkušeností, které budou užitečné v rozvoji její kariéry. Marii také poskytneme později během roku příležitost okusit techniku F1, další zápis do jejich závodních záznamů."

De Villotaová potvrdila, že se zúčastní testu mladých pilotů na konci roku v Abú Zabí: "Jsem velmi šťastná, že se přidávám k testovacímu programu Marussie. Jedná se o fantastickou příležitost, úzce spolupracovat s týmem Formule 1 a získávat důležité zkušenosti, které mi pomohou v dalším pokroku v mé kariéře - včetně možnosti testovat na konci roku v Abú Zabí.

Připojím se k týmu na dráze, takže se těším na spolupráci s nimi při prvním závodním víkendu, což mi můžou pouze pomoci naplnit v budoucnu mou ambici závodit v F1."


John Booth s Marií de Villotaovou (foto: Marussia F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy