Red Bull do Austrálie veze nové šasi

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner potvrdil, že k prvnímu závodu do Austrálie přivezou nové vylepšené B šasi. Největší hrozbou pro Sebastiana Vettela podle něj bude Jenson Button z McLarenu.

To dorazilo minulý týden v noci z pátku na sobotu do Barcelony, kde s ním však tým mnoho kilometrů o víkendu neujel. Mezi největší představené změny patřilo nové přední i zadní křídlo, nová podlaha s difuzorem a nové řešení výfuků.

Red Bull však zažil mírné zklamání, protože Sebastian Vettel s ním v neděli po ranním výletu mimo trať a vynucenou výměnou převodovky ujel pouze 23 kol (více zde). Tým však novinky v Melbourne přesto nasadí, jak dnes potvrdil Horner pro rádio BBC Radio 5 Live. V sobotu s ním Mark Webber ujel 70 kol a vůz přitom fungoval dobře.

Na dotaz, s čím dorazí do Melbourne, šéf závodního týmu uvedl: "V Barceloně jsme představili další auto, protože obsahovalo balík úprav, které byly součástí plánu. Všechny velké týmy nasazují významné novinky před prvním závodem. Necháváte to na poslední chvíli, protože nechcete, aby soupeři okopírovali vaše nápady. Zdá se, že tyto novinky fungují dobře a určitě budou v Austrálii za 10 dní na voze."


Webber s vylepšeným vozem ujel v sobotu 70 kol, Vettel v neděli pouze 23
(foto: Red Bull Racing)

Kdo podle Hornera bude letos představovat největší nebezpečí pro úřadujícího mistra světa Sebastiana Vettela, který se bude snažit získat třetí titul v řadě? "Lewis na to bude letos hodně tlačit, je to pro něj důležitý rok. Jenson Button prožil loni skvělou sezónu. Nemůžete vyloučit ani Fernanda Alonsa a bude zajímavé sledovat, jak si povede při svém návratu Kimi Räikkönen."

Pokud by si však měl vybrat jediné jméno, odpověděl "Zřejmě Jenson."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy