Jaguar si odváží bod

Webber, Mark | foto: Jaguar Racing

Kvalifikace nebyla pro Jaguar ideální. Překvapivě také Klien překonal Webbera. Nakonec však Webber odváží bod za osmé místo.

Pro tým Jaguar Racing byl závod velmi napínavý a plný soubojů. Nejdramatičnější byly souboje s McLareny - Webbera s Coulthardem a mladého Kliena s Raikkonenem.

"Je moc dobré získat dnes konečně náš první bod," hodnotí závod Mark Webber. "Tým pracoval neuvěřitelně tvrdě, abychom toho dosáhli. Star jsem měl dobrý a v prvním kole jsem se posunul na desáté místo, kam jsem se spravně měl kvalifikovat. Při první zastávce jsme provedli malou změnu křídla, ale asi to bylo moc a nezvládl jsem auto ve 13. zatáčce. Naštěstí se mi ztrátu podařilo dohnat. Michelin odvedl dobrou práci, stejně jako Cosworth Racing. R5 byl celý víkend spolehlivý a celkově jsem spokojen s výsledkem. Víme, že musíme v některých oblastech přidat, ale v těchto dnech se zlepšujeme a víkend byl perfektní a máme bod. Hodně jsme se tady naučili a bereme si to s sebou do Imoly, kde se opět hodláme porvat o body. Závod na nové trati jsem si vychutnal."

Christian Klien: "Dneska se toho během závodu dělo hodně, chvílemi to bylo dobré, chvílemi zlé. Start byl OK. První dvě zatáčky, kde jsem bojoval s Fernandem Alonsem na Renaultu, byly těžké. Ve třetí zatáčce jsme se dotkli, ale vůz byl poškozen jen nepatrně a mohl jsem pokračovat dál. Potom jsem si opravdu vychutnával souboj s McLarenem Kimiho Raikkonena. R5 se řídil opravdu dobře a mohl jsem z něj dostat maximum. V 11. zatáčce jsem udělal chybu a roztočil jsem se. Tam jsem ztratil několik míst a byl jsem potom rád, že jsem dokončil závod. Trať byla špinavá mimo ideální stopu, ale bylo to zábavné a dobře se předjíždělo. Těším se na další závod do Imoly, je to jedna z mých oblíbených tratí a na okruhu, kde už mám nějaké zkušenosti, to bude dobrý závod."

Foto: Jaguar Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy