Davidson: Räikkönen bude mít problémy

Davidson, Anthony | foto: Super Aguri Formula 1

Anthony Davidson míní, že nová akvizice týmu Lotus - Kimi Räikkönen - bude potřebovat určitý čas na to, než si na Formuli 1 opět zvykne. Jeho návrat do Formule 1 byl asi nejdiskutovanějším tématem během zimy.

A také 3 týdny před startem úvodní Grand Prix sezony vedou experti debaty o tom, jak si povede. Anthony Davidson patří k těm, kteří předpovídají 32 letému pilotovi těžký start do sezony. "Myslím, že bude mít problémy. Není jednoduché se po pauze vráti," říká Brit pro Crash.net. Vzpomíná přitom na svoje vlastní zkušenosti: "Když jsem v roce 2007 po dlouhé době, kdy jsem jenom testoval, odjel můj první závod, tak pro mě bylo velmi nezvyklé být náhle uprostřed závodního dění."

Davidson byl v letech 2000-2006 testovacím jezdcem týmu BAR/Honda, objevoval se i v pátečních trénincích. V roce 2002 odjel 2 závody za Minardi. V sezoně 2005 zaskočil za Takumu Satoa v Hondě a v roce 2007 se dočkal své kompletní sezony v F1 v týmu Super Aguri. Za tým Aguriho Suzukiho odjel Anthony 21 závodů (v roce 2008 ještě první 4 Grand Prix sezony). 

Současný tovární jezdec Toyoty pro Le Mans a také MS vytrvalostních závodů při svých odhadech poukazuje také na návrat Michaela Schumachera: "Viděli jsme to také na příkladu Michaela Schumachera. Také on potřeboval čas, než si na prostředí opět zvykl. Také Kimi ho bude potřebovat."

"Rozdíl mezi vozem F1 a autem pro rally je velký. V F1 mluvíme o drobných detailech, jde o zlomky sekundy. Nebude to pro něj jednoduché. Navíc má za kolegu Romaina Grosjeana - muže, od kterého nikdo nic nečeká. Všichni si myslí, že bude Kimi hned od začátku rychlejší. Pokud ale Grosjean bude najednou před Kimim, pak to bude mít velmi složité."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy