Nejrychlejší muž čtvtečních testů Maldonado si pochvaluje obrovský pokrok Williamsu

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado, který během včerejšího testování v Barceloně předvedl nejrychlejší čas, tvdí, že se nový Williams poháněný motorem Renault od posledního svezení v Jerezu výrazně zlepšil.

Venezuelan, jenž včera zajel letos dosud nejrychlejší čas na katalánském okruhu, považuje nový monopost FW34 již teď za skutečně rychlejší svého loňského předchůdce.

"Auto je mnohem rychlejší, s každým dnem je lepší. Obzvlášť, když jsme s ním neměli žádné problémy, takže jsme každý den mohli ujet více než 100 kol - což je hodně pozitivní pro továrnu, mít mnoho kol pro analýzu a sledování dat," pochvaluje si Maldonado. "Stále potřebujeme vůz dále analyzovat a rozvíjet, jedná se však o dobrý začátek."

 K finálnímu předsezónnímu testu Williams přiveze nové díly, které by měli pomoci vyřešit problémy nového vozu v pomalých zatáčkách, o nichž se zmiňovali Bruno Senna i Valtteri Bottas: "Máme v oddělení aerodynamického vývoje dobrá vylepšení, doufám, že se nám to povede. Snad to pomůže zlepšit chování ve všech zatáčkách, i v těch rychlých. Uvidíme, já tomu dost věřím.


Maldonado si pochvaluje pokroky nového vozu FW34 (foto: Williams F1 Team)

Jsem spokojený, protože pokaždé, když provedeme změnu, můžu ji cítit, což je velmi pozitivní. Mám z auta skvělý pocit, i když pouze vysvětluji inženýrovi, co to v danou chvíli dělá. Při větším množství paliva, při menším množství, při delších jízdách - vše se zdá být jasné," dodává Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy