Ferrari a Red Bull mění své plány testů

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Red Bull Racing a Ferrari změnili své plány na testování v příštím měsíci. V březnu budou jezdit oba týmy v Barceloně od 2. do 5. března.

Test byl původně plánován od 1. do 4. března (od čtvrtka do neděle). Ferrari se ale rozhodlo radši testovat od pátku do pondělí. Tým Ferrari kontaktoval také jejich konkurent - Red Bull Racing s dotazem, jestli by jim nevadilo, kdyby se k nim v pondělí na dráze připojili. Stáj z Maranella souhlasila.

Šéf Red Bullu, Christian Horner, řekl, že toto rozhodnutí je pouze čistě z logistických důvodů: "Rozhodli jsme se jezdit v Barceloně během druhého testu s Ferrari od pátku do pondělí místo původně plánovaného čtvrtka až neděle. Prostě jsme test posunuli jeden den."

"Logicky to dává víc smysl. Zeptali jsme se Ferrari, jestli se k nim můžeme připojit, a oni souhlasili. Tato možnost je obsažena v pravidlech testů. Vešli jsme se do limitu [s oznamením]. Prostě jsme se tak rozhodli. Lotus také pravděpodobně změní plán testů, ale u nich je to kvůli jiným důvodům."

Lotus dostane jeden soukromý testovací den na dráze 6. března kvůli tomu, že se musel během tohoto týdne z testů ve Španělsku předčasně stáhnout (viz zde, rozbor možných problémů pak zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy