Horner: Byla by chyba podcenit Mercedes

Horner - Coulthard | foto: GEPA pictures GmbH

Šéf týmu Red Bull, Christian Horner, je s dosavadním průběhem testů spokojen. V žádném případě ale nechce podcenit stříbrné vozy Mercedesu.

Testy pro Red Bull doposud probíhají nejednoznačně. RB8 se zdá být rychlým monopostem, testování ale často přerušují různé technické problémy. To ovšem není nic neobvyklého, nakonec jedná se o testy - mistrovský tým tak ale ztrácí drahocený čas. Jejich pravděpodobně největší soupeř (podle průběžné situace na testech), McLaren, tyto problémy zatím řešit nemusel.

Red Bull se na špici výsledkové listiny dostal poprvé až v úterý v Barceloně díky výkonu Seba Vettela. Nicméně podle slov šéfa Red Bullu, Christiana Hornera, "časy zatím znamenají velmi málo". Nejduležitější ale je, "aby jezdec získal dobrý pocit z auta", řekl Brit pro 'Sky Sports'. Celkově jsou ale "spokojení, ale každý chce vždy více. Člověk chce vždy odjet více kol a nikdy nemá dostatek času". 

Ačkoliv Mercedes kvůli pozdějšímu představení jejich F1 W03 má o mnoho méně času na testování než má například Red Bull s jejich RB8, tak šéf mistrovské stáje varuje před možným podceněním stříbrných šípů. "Jsou dobrým týmem. Mají některé dobré lidi, proto by bylo špatné, abychom je podcenili. Ale stopky nelžou. Uvidíme až v Melbourne, jak bude vypadat rozložení sil."

Christian si samozřejmě uvědomuje vážnost těchto testů před začátkem sezony a také vývoje během sezony. "Je to jakýsi závod během celé sezony, jde o to, abyste zlepšovali výkon auta neustále. Jsem si jistý, že u každého týmu tomu tak je."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy