Force India: Náklady v F1 jsou pořád moc vysoké

Force India | foto: Sahara Force India

Ve Formuli 1 je stále ohledně snižování nákladů co zlepšovat. Alespoň podle ředitele týmu Force India, Roberta Fernleyho.

"Myslím si, že náklady jsou v F1 příliš vysoké. Je potřeba stlačit je dolů," řekl Autosportu Fernley. "Věřím, že je něco špatně, když nedokážeme zajistit profit z příjmů z televizních práv a z peněz sponzorů. A to je přesně náš případ."

Týmy si v současné době přerozdělují 50 % z televizních práv. V nové Concordské dohodě si chtějí vymoct 70 %. Ani to však podle Fernleyho, pokud něco takového vůbec projde, nemusí některým týmům pomoct.

"I pokud zvýšíte příjem z televizních práv, stále zde bude deficit a bude potřeba další podpora. Řekl bych, že průměrný tým utratí 80-100 milionů dolarů ročně. To příjmy od FOM nepokryjí."

Fernley doufá, že k uzavření nové Concordské dohody dojde co nejdříve a že její projednávání bude snažší než posledně, kdy týmy vyhrožovaly odstoupením z F1 a založením vlastního šampionátu.

"Pokud si sedneme společně s vlastníky F1 (CVC) a Bernie Ecclestonem, dá se to vyřešit. Najdeme řešení, ze kterého budou výhody plynout pro všechny."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy