Schumi se opět raduje

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Ani neznámá trať, ani písek z pouště, ani teploty přes 30°C nedokázali zastavit Michaela Schumachera mířícího k sedmému titulu šampiona.

Michael Schumacher zářil spokojeností na tiskové konferenci po Velké ceně Bahrajnu, kde získal už třetí letošní vítězství ze třech závodů:

"Bylo to těžké, protože brzdy byly na velmi namáhány a museli jsme dávat pozor na stav pneumatik. Myslím, že obě pneumatikářské firmy trpěly puchýři, takže bylo nutné řídit opatrně a pneumatiky moc nenamáhat."

"Byl to nádherný víkend a pracovali jsme přesně tak, jak jsme si dali za cíl," dodává spokojeně úřadující šampion. "V pátek jsme byli silní, ale v sobotu jsme měli problémy s vyvážením, ale nakonec jsme dokázali uvést vše na pravou míru pro kvalifikaci i pro závod."

"Nejtěžší bylo udržet se ve správné stopě, protože to všude velice klouzalo, když jsme linii jen trochu opustili. Bylo to nevypočitatelné."

S ohledem na kulturu a tradice arabských zemí nebylo možné v Bahrajnu na stupních vítězů stříkat tradičním šampaňským. To proto nahradil šumivý nápoj z místního ovoce.

"Voní to pěkně, většinou po závodě páchneme, ale tentokrát je to příjemné," směje se Schumacher.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy