Problém Lotusu je vážný, z Barcelony se stahuje úplně a tento týden ho už neuvidíme

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus v Barceloně končí úplně. Problém, který se dnes dopoledne na jeho voze objevil, je vážný. Tým chtěl původně zítra nastoupit s narychlo zaslaným šasi č. 1, nakonec je bude muset prošetřit obě.

Grosjean s šasi E20-02 ujel jen 7 kol, když si sám všiml problému, který tým zaznamenal také přes telemetrii v boxech. Narychlo proto chtěl zaslat z Enstone šasi E20-01, jež úspěšně absolvovalo test v Jerezu, aby mohl zítra nastoupit (více v dřívějším článku zde). Problém je však závažnějšího charakteru a bude zapotřebí prověřit oba vozy.

"Než jsme se rozhodli odeslat letecky šasi E20-01 do Barcelony jako náhradu za šasi E20-02 poškozené dnes ráno, rozběhli jsme v továrně sérii simulací na základě dat z dnešní krátkých jízd. Výsledkem je, že jsme byli schopni identifikovat oblast, která si vyžádá další práci.

Bude pro nás produktivnější upravit obě šasi v Enstone místo toho, abychom E20-01 poslali k testu, který se koná tento týden. Přijmeme ta správná opatření, abychom ten problém vyřešit do příštího týdne," vysvětluje technický ředitel James Allison.


Před tím, než se dnes objevil problém, ujel Grosjean pouze 7 kol (foto: Lotus Renault GP)

A šéf závodního týmu Eric Boullier dodává: "Rozhodnout se nejezdit tento týden bylo náročné, ale cítíme, že to je správná volba. Pozitivní je, že jsme rychle identifikovali problém s šasi a naše oddělení designu přišlo s řešením. Zúčastníme se testů v Barceloně příští týden.

Máme důvěru, která pramení z toho, že E20 bylo rychlé hned od počátku v Jerezu a prokázalo tam svou spolehlivost. V nadcházejícím týdnu nás čeká spousta práce, ale v Enstone jsou všichni na tuto výzvu připraveni."

 

Tip: Prohlédněte si fotky z dnešního testování - odkaz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy